min mission

Min tidligere redningshund Smilla, var stor inspiration til det at, læse hundens sprog/kropssprog, og det at lære, at kommunikere med din hund på en helt ny måde.
hundetræning MIN MISSION

Da jeg mødte Smilla første gang, var hun ødelagt og ekstremt usikker. Jeg var nødt til at tage hende under mine vinger. Da Smilla nu var en del af min familie, gik vi stille og rolig i gang med at arbejde/ træne, men her fandt jeg hurtigt ud af, at almindelig lydighedstræning ikke var vejen frem, Smilla skulle bygges op på ny, finde glæden til livet og opnå selvtillid. Hun udviklede sig gennem tiden via ”kreativ” træning, til en hund der havde selvtillid, hun hvilede i nuet og sin hundesjæl.

Hun fik så meget selvtillid og hvilede så meget i sig selv, at hun nu kunne give tryghed til andre usikre hunde, ved bare at være til stede.

Meget fantastisk oplevelse.

Denne vej var meget givende for mig som ejer af Smilla. Jeg lærte meget af hende og hendes proces. Jeg vil gå så lang som at sige, at hun lærte mig at værdsætte nuet på et helt nyt plan. Hun gav mig også en helt ny og kreativ måde at arbejde med hunden på, se hunden på.

Det at arbejde tæt med sin hund giver noget helt ubeskriveligt godt til sjælen

Mine erfaringer har givet mig

Det jeg ofte kommer ud til, eller har erfaret over årene er, hundeejere med hjertet på rette sted. De ønsker det bedste for deres hund og giver hunden en masse kærlighed.

Den kærlighed vi mennesker forstår og respondere på, er milevidt fra den kærlighed hunden forstår. Her kommer der tit og ofte misforståelser og hunden kan gå hen og blive forvirret, misforstået og til sidst ende med at udvikle en ”problemadfærd”.

Ydermere har jeg gennem min tid i arbejdet med hunde og deres mennesker, fundet at kommunikationen imellem hund og ejer tit og ofte ikke “stemmer”. Dvs. at, hunden fx signalerer noget til sin ejer og hundens ejer tolker det i en helt anden retning, herigennem går kommunikationen tabt. Hunden og dens ejer misforstår hinanden.

Hundens adfærd

Hunden mennesket

Adfærdsproblemer

De fleste adfærdsproblemer fremkommer ved at hunden og dens sprog ikke bliver forstået.

Når ejeren udviser kærlighed til hunden, og hunden ikke forstår det – så har vi en misforståelse i tolkning af kommunikation.

Hunden og mennesket er to forskellige arter, det betyder også at hund og menneske kommunikerer forskelligt.

De problemer jeg ofte ser er:

  • Din hund er usikker og kan ikke begå sig.
  • Din hund gør i haven, huset, og på turen.
  • Din hund æder nabohunden og dens ejer.
  • Din hund er deprimeret eller aggressiv.
  • Din hund lider af separationsangst
  • Din hund lystrer dig ikke, selvom den godt kan kommandoerne.
  • Med mange flere.

Hunde er meget simple. De liver i nuet, de reagerer instinktivt og ikke følelsesmæssigt.

Se videoen nederst og få et eksempel på misforstået kommunikation

Det er vigtigt at kende hundens kommunikationsform når man holder hund og det er min mission at lære hundeejere dette.

Mit mål:

  • At oplyse hundeejere om hundens adfærd og hvilke naturlige behov hunden har.
  • At lære hundeejeren at læse og forstå deres hunde.
  • At oplyse hundeejeren hvor vigtigt det er at være, ”flokleder” hundefører, hundeejer m.v. – hunde har brug for at føle sig tryg og sikker, det kan hunden først, når hundeejeren har ”vist sig værdig”.